Share |

14.5.2022

Pasi Järviön ennakko

Kävin eilen ajamassa 57. Toukokuunajon reitin, joten tässä vielä viime hetken lisätiedot päivää ennen kilpailuun ilmoittautumisen umpeutumista. Vaikka näkökulmani on kieltämättä hieman puolueellinen ja kotiinpäin vetämisen vaara on läsnä, niin en voi kuin kehua reittiä. OriMK:n talkoolaiset ratamestari Pekka Koskelan johdolla ovat pyrkineet tekemään mahdollisimman monipuolisen reitin ja mielestäni tässä on onnistuttu täydellisesti.
Reitti koostuu kolmesta hyvin erilaisesta maastokokeesta. Ensimmäinen on peltopätkä. Toinen on vaihteleva, paikoin hidas ja oikeastaan klassinen Suomimantsa pätkä. Kolmas maastokoe on mielestäni kruunu koko kilpailulle. Siinä on mahtavia korkeuseroja, muutama hieno kalliomäki, jouheita mutkia, mutta ennen kaikkea pätkä etenee koko ajan. Rytmin vaihdot ovat selkeissä kohdissa, joten tällainen hitaampikin hämäläinen ymmärtää, että nyt voi pyytää kiukaasta hieman kipakampaa löylyä. Itselle kolmas maastokoe tarjoaa kaikkea sitä, miksi olen enduropyörän hankkinut.
Ajamisen ilo ei Toukokuunajossa rajoitu vain maastokokeisiin vaan kuljettajat viettävät myös siirtymillä huomattavan suuren osan ajasta maastossa. Kuljettavat saavat pidettyä siirtymillä hyvän lämmön päällä. Tästä pitää huolen reipas vauhtiset polut ja muutama puolittain haasteellinen mäki. Ei mitään hard enduroa, mutta mukavan herättäviä kohtia. Reitin viimeinen siirtymä kuljettaa kallioiden päältä järven ja joen rantaan, joten kaiken kiireen ja uupumuksen keskellä kuljettajia hellitään vielä upeilla maisemilla.
Ilmoittautuminen Toukokuunajoon päättyy sunnuntaina 15.5, joten ei muuta kun nimiä listaan ja tervetuloa nauttimaan endurosta!
Terveisin,
Pasi Järviö, OriMK
kuva1.jpg
kuva2.jpg
kuva3.jpg
kuva4.jpg
kuva5.jpg
kuva6.jpg

Teksti ja kuvat Pasi Järviö