Share |

56. Toukokuunajo 22.5.2021

Toukokuun ajon kilpailukeskuksena toimii Ollosten motocrossradan varikkoalue. Kilpailussa ajetaan ensin n. 20 minuutin maastosiirtymä ja sen jälkeen n. 10 minuutin maastokoe.

Siirtymän alussa on hiekkapohjainen Kangasvuokontie, jossa on lähitalojen takia nopeusrajoitus. Tämän jälkeen käännytään vanhalle sähkölinjan pohjalle, joka on ajettu siirtymänä myös joissakin aikaisemmissa kilpailuissa. Seuraavaksi ajetaan pienempää hiekkatietä n. 200 metriä ja sen jälkeen siirrytään vaihtelevalle, aiemmin ajamattomalle koneuralle. Tämän jälkeen käydään jälleen hiekkatiellä ja siirrytään jouheammalle metsäpolulle. Lyhyet hiekkatieosuudet ja vaihteleva maasto vuorottelevat, kunnes siirtymän loppuosalla ajetaan hiekkatietä pitkin Ollostentielle. 200 metrin asfalttiosuuden jälkeen siirrytään maastokokeen lähtöön nk. yleisövallia pitkin.

Maastokokeen lähtö sijaitsee varikkoalueen kulmassa kuulutustornin läheisyydessä. Lähdön jälkeen ajetaan lyhyt lenkki varikkoalueen välittömässä läheisyydessä ja siirrytään tämän jälkeen motocross-radan keskialueelle. Tämän jälkeen siirrytään nk. enskalenkille ja poiketaan myös miniradalla. Enskalenkiltä tullaan takaisin crossiradalle, joka ajetaan käytännössä kokonaan vastasuuntaan. Maastokokeen maali sijaitsee crossiradan lähtöalueella. Koko maastokoe on leveää, hiekkapohjaista ja kohtalaisen nopeaa reittiä.

Ajoaikaa tulee luokasta riippuen kahdesta neljään tuntiin kierrosmäärästä riippuen. Lopullinen kierrosmäärä ja aikataulu ilmoitetaan, kun osallistujamäärä on selvillä. Puolen tunnin kierroskohtaisesta ajoajasta johtuen kilpailijat sopivat hyvin reitille, joten aikaa ei tarvitse viettää huoltopaikalla istumalla.