Share |
päivitetty 16.5.2024

59. Toukokuunajo 18.5.2024

59. Toukokuunajo järjestetään reittikilpailuna. Kilpailu on Enduron SM-kilpailu.

Kilpailukeskuksena toimii Villikkalassa sijaitseva Villikkalan Nuorisoseurantalo (Seuratie 30, 16270 Orimattila).

KILPAILUKESKUKSEN KARTTA

klo 7:00 ilmoittautuminen ja katsastus alkaa
klo 10:01 ensimmäiset kilpailijat reitille

Kilpailun reitti on pituudeltaan n. 70 kilometriä ja tyypiltään ”kahdeksikko”, jonka molemmilla lenkeillä on kaksi maastokoetta. Lenkkien välillä tullaan kilpailukeskukseen välihuoltoon, joten erillistä lisätankkausta ei tarvita. Kilpailukeskukseen tullaan molemmilta lenkeiltä samaa asfalttitiesiirtymää pitkin. Kahdeksikon lenkkien välinen AT-asema sijaitsee huoltovarikon yhteydessä. Kun lähdetään kokonaan uudelle kierrokselle, AT-asema on samassa paikassa kuin lähtö-AT.

Kilpailussa on erillinen maali-AT. Sen numero on luokasta riippuen AT3, AT4 tai AT6.

A, B ja V40-luokilla jokainen AT-väli on 70 minuuttia. Muilla luokilla jokainen AT-väli on 82 minuuttia.

A, B ja V40 luokat ajavat 2,5 kierrosta eli 10 maastokoetta.
C, Naiset, V50 ja V60 ajavat 1,5 kierrosta eli 6 maastokoetta.
V70 ja Classic ajavat yhden kierroksen eli 4 maastokoetta.

MAASTOKOKEIDEN OSOITTEET JA TARKEMMAT KUVAT:
MK1 Lähtö: Laaviontie 54
MK1 Maali: Laaviontie 42
MK2 Lähtö: Ruokojantie 75
MK2 Maali: Orimattilantie 399
MK3 Lähtö: Heivatajantie 80
MK3 Maali: Heivatajantie 754
MK4 Lähtö: Niinikoskenväylä 129
MK4 Maali: Niinikoskenväylä 219

Maastokokeiden pituudet ja reittivideot:

MK1 Jopimainos n. 2,2 km

MK2 Koneurakointi A. Tukonen n. 7 km

MK3 Artjärven Sähkö n. 4,7 km

MK4 Motopalvelu n. 3,5 km

Pyydättehän huoltoanne huomioimaan, että maastokokeet sijaitsevat pienten teiden varsilla. MK3:n maaliin EI pääse huoltoautoilla. Huoltoautot on pysäköitävä siten, että reittimerkkejä ei saa peittää eikä liikennettä tukkia teiden varsilla.

HUOM! Noudattakaa siirtymillä olevia reittimerkkejä ja nopeusrajoituksia tunnollisesti. Reitti kulkee erikoisluvalla esim. peltojen reunoja ja pientareita pitkin. Vaikka reittimerkki olisi kaatunut niin OIKOMINEN ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Siirtymät kulkevat myös osin asukkaiden pihapiirin välittömässä läheisyydessä ja siellä saattaa tulla vastaan mm. traktoreita. Noudattakaa siis huolellisuutta ja varovaisuutta.

Reitti:

Yleiskuva_2024.jpg

---

Palkinnot jaetaan mahdollisimman pian kilpailijoiden saavuttua maaliin ja palkittavien määrät löytyvät ilmoitustaululta kilpailukeskuksessa. Kilpailussa ei ole suljettua varikkoa maaliin tultaessa (endurosääntö 061.7.3.2).

Ilmoittautumisen yhteydessä myydään pondereita 2kpl / 5 eur, varaathan tasarahan mukaan.

MUISTATHAN, ETTÄ SINULLA ON KATSASTUKSESSA MUKANA

  • Tarvittavat moottoripyörän paperit.
  • Avaruuslakana / sideharsorullapaketti (oltava koko kisan ajan maaliin asti). Pakkaus on myös näytettävä pyydettäessä.
  • Ajanottoponderit yksi kumpaankin moottoripyörän tuuliohjaimeen sisäpuolelle kiinnitettynä pystyasentoon. Pysymisen varmistamiseksi voit teipata sen.
  • Sääntöjen mukaiset selkeät kilpailunumerot.

KILPAILUN KESKEYTTÄMINEN

Välttääksemme ajanotossa toimitsijoiden turhaa työtä, heidän selvittäessään keskeyttäneiden kuljettajien olinpaikkaa ja antaaksemme heille aikaa keskittyä olennaiseen eli tulosten laskentaan muistattehan ilmoittaa keskeytyksen viipymättä puh. 040 477 1787. Ilmoituksen laiminlyönnistä ajajan on maksettava järjestäjälle sakkoa 50 €. (Endurosääntö 061.9.2).

YMPÄRISTÖOHJEET

Kilpailijat saavat ilmoittautumisen yhteydessä roskapussin, johon voi laittaa kilpailun aikana kertyvän sekajätteen. Roskapussit voi kilpailun jälkeen laittaa huoltoalueella olevaiin jäteastioihin. Kilpailun järjestäjä on varannut kilpailukeskukseen astioita öljyjen ym. nesteiden talteen keräämiseksi. Lisäksi paikalla on jätesäkkejä ja alkusammutusvälineet.

TUPAKOINTI ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY KILPAILUKESKUKSESSÄ SEKÄ HUOLTOALUEELLA ja sallittu vain sitä varten merkityillä tupakointipaikoilla.

Varikolla sekä huoltoalueilla käytettävä lajisäännöstön mukaista huoltomattoa. Jokaisessa huoltoautossa on oltava 6 kg:n sammutin.

ONNETTOMUUDEN SATTUESSA:
PYSÄHDY AUTTAMAAN / ANNA ENSIAPUA
VAROITA MUITA
HÄLYTÄ LISÄAPUA

Turvallisuuspäällikkö Marko Laaksonen p. 0400 848 724

Reitillä ja kilpailukeskuksessa on ensiapuhenkilöstä, jotka saapuvat tarvittaessa tekemään ensiarvion loukkaantuneen tilasta. Maastokokeilla on mönkkäri tai moottoripyörä, jotka vastaavat maastokokeiden turvallisuudesta.
Muistathan, että jokainen kilpailija on velvollinen pysähtymään auttamaan loukkaantunutta kilpailijaa. Jos olet auttanut reitillä loukkaantunutta kilpailijaa, ole yhteydessä ajanottoon saadaksesi hyvitystä auttamiseen menneestä ajasta.

Kelistä riippuen maastopalojen riski saattaa olla suuri. Jos havaitset maastopalon, sinun velvollisuutesi on pysähtyä, aloittaa alkusammutus ja hälyttää lisäapua. Huomioithan myös, että moottoripyörän pakoputkeen tarttuneet heinät ja savi saattavat maastoon tipahtaessaan olla kipinän aiheuttajia, joten putsaathan pakoputkesikin aina tilaisuuden tullen.

Tulethan kilpailupaikalle terveenä!

Kilpailun tulokset: kalkku.fi/tulokset
Livetulokset: live.kalkku.fi